Informatie workshops en gratis tips


Hier vind je alle informatie over de schrijfworkshops en cursussen en onderaan de gratis tips om zelf alvast mee aan de slag te gaan. (Je kunt doorscrollen naar beneden).

Workshop dagboek schrijven


Workshop dagboek schrijven, 21 maart.

Wat is nu de kracht van iedere dag schrijven? Van het bijhouden van een dagboek voor jezelf? Want het is zoveel meer dan alleen maar opschrijven wat er in je leven gebeurt. Je krijgt veel meer inzichten in jezelf en in je drijfveren. Je kunt al je angsten en je twijfels aan het papier toevertrouwen. Het brengt je in contact met de stem van je ziel. Met je passie, je dromen, je verlangens. Met je eigen innerlijke wijsheid. Het helpt je om diepe pijn te verwerken. De kracht van schrijven is helend en transformerend. Het brengt je helderheid en vreugde. En geeft antwoord op al je vragen. Schrijven is een ontdekkingsreis naar jezelf.

De vraag is ben je er klaar voor om jezelf te ontmoeten?

Geef je dan op voor de workshop dagboek schrijven.

Woensdag 21 maart

Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur.

Prijs: 25,- euro Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl

Samen schrijven


Iedere maand hou ik op een zaterdagmiddag een schrijfuur. Gezelig samen schrijven aan de hand van een paar oefeningen. Deelname is gratis. 

De eerstkomende data zijn: Zaterdagmiddag 7 april en zaterdag 12 mei tussen 14.00 en 15.00 uur. Dan  gaan we samen (dagboek)schrijven aan de hand van een aantal oefeningen. Voor iedereen die van schrijven houdt of er een start mee zou willen maken. Of het leuk vindt om gezamenlijk te schrijven. Voor iedereen die al een workshop of cursus bij me heeft gevolgd maar graag in de flow van het schrijven wil blijven door samen te schrijven, of voor iedereen die wellicht belangstelling heeft om een workshop of cursus te gaan volgen maar eerst wil kijken of het iets voor hem/haar is. Voor iedereen die weer de verbinding van hoofd en hart wil maken. Kortom voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en zich realiseert dat wezenlijke verandering bij jezelf begint (en eindigt).  En zich ervan bewust is dat alle antwoorden enkel in jezelf gevonden kunnen worden. Alles wat je wilt zien en zijn in de (buiten)wereld, zit (al) in jou. Dus ken uzelve. Je zou zomaar nog eens versteld van jezelf kunnen staan. 

We starten om 14.00 uur precies, dus zorg dat je op tijd bent.

Vooraf graag even laten weten als je komt via: info@zinizdeventer.nl

8 weekse cursus intuïtief schrijven


8 weekse cursus de "Intensive". 

Ook zo’n zin om op reis te gaan en de zon op te zoeken? Ik nodig je van harte uit om met me mee op reis te gaan. En het wordt een geweldige reis kan ik je vertellen, één die je van je leven niet meer zult vergeten, want waar gaat de reis naar toe? Naar binnen. We gaan een reis naar binnen maken. Van het hoofd naar het hart. Naar jouw hart. Jouw stralende kern, jouw schitterende zon. En dat doen we d.m.v. intuïtief schrijven.

En we maken een prachtige rondreis langs de zeven thema’s (en chakra’s) van de Ziniz Inspiration Movement, en we voelen ons als herboren als we weer “thuis” zijn.

Wil je samen met mij, en een aantal anderen op deze magische reis? Geef je dan nu op voor de 8 weekse “Intensive”, in deze 8 weken gaan we langs de 7 thema’s: levensdans, passie, vertrouwen, vrede, vrijheid, dromen en stilte. 
De groep is klein en intiem, max 6 deelnemers.

Wanneer? Woensdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Start: 25 april
Prijs: 199,- euro (inclusief materiaal). In 2 termijnen betalen is mogelijk.
Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl

Wat gaan we doen?

Al schrijvende maken we een reis naar binnen en gaan we van het hoofd naar het hart. Maar het kan een pittige reis worden want je komt in aanraking met je verwachtingen en teleurstellingen, belemmeringen en kwetsuren en je zult bereid moeten zijn om eerlijk naar jezelf te kijken. En uiteindelijk zul je al schrijvende tot de ontdekking komen dat alles “slechts” een overtuiging is. Maar dat is iets dat je voor jezelf zult (moeten) onderzoeken en ervaren.

Voordeel daarvan is dat je gaat inzien dat je de ene overtuiging gemakkelijk kunt inruilen voor een andere. Je kunt ze inruilen voor overtuigingen die meer met je verlangens overeenstemmen, en die dus je (ziel) meer voeden. Overtuigingen zitten in je hoofd en verlangens in je hart en zo hebben we een hele mooie manier om hoofd en hart meer met elkaar te verbinden en in balans te brengen.

En je gaat leren hoe je makkelijker leert afstemmen op het aantrekken van mensen en situaties waar je energie van krijgt, en waar je blij van wordt i.p.v. dat ze energie van je vragen. En intuïtief schrijven is zeer ondersteunend in dat proces.

Dat is een proces, dat je hele leven door gaat maar waarbij je steeds weer een diepere laag aanboort. Je kunt tenslotte altijd blijven groeien in liefde, liefde is immer eindeloos en grenzeloos.

Wat gaat jou deze 8 weekse “intensive” brengen? 

Je zult leren hoe je d.m.v. het schrijven meer in contact komt met je diepste verlangens. Je leert hoe je daar op kunt afstemmen. Je krijgt oefeningen hoe je dit in de dagelijkse praktijk kunt brengen. Je zult meer flow gaan ervaren, meer moeiteloosheid. Je zult je minder snel een speelbal (of slachtoffer) van de omstandigheden voelen. Je krijgt meer grip op je leven.

Je zult steeds meer inzichten krijgen over jezelf en je bewust worden dat jij zelf de kapitein bent van het schip dat we leven noemen en dat jij de koers bepaalt . Dus je zult veel duidelijker de regie over je leven in handen nemen. Weten wat je wilt en welke richting het uit moet. En daarin steeds daadkrachtiger stappen durven zetten.

Je zult andere keuzes gaan maken. Keuzes die echt met je diepste verlangens overeenstemmen. En die je mogelijkheden bieden om jouw ware potentieel te leven. Simpelweg door de prettige ervaring van het dagelijks afstemmen op je verlangens en hierin bezielde actie te gaan ondernemen, gaan ze zich namelijk ook manifesteren. Het zal een verschuiving in perspectief teweeg brengen.

Je zult gezondere keuzes maken. Keuzes maken die overeenstemmen met degene die jij wilt zijn. En met dat wat jij de wereld te bieden hebt. Keuzes maken die goed voelen en die goed (voor je) zijn.

Investering:
Bereidheid om 8 weken lang in jezelf te investeren. En op dagelijkse basis met de (schrijf)oefeningen aan de slag te gaan. (Ongeveer een half uurtje per dag). 
We komen 1 x per week bij elkaar in een kleine groep, om samen het thema voor die week uit te diepen. We kunnen van elkaar leren, elkaar inspireren en ondersteunen. De eerste les zal eruit bestaan je bekend te maken met de “methode” voor intuïtief schrijven. Daarna gaan we elke week met een thema aan de slag.

Op alle workshops en cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. (zie onderaan deze pagina). 

Online training: wat is jouw soulpurpose?


ONLINE TRAINING, START 3 APRIL

Leven in overeenstemming met je soulpurpose.

In een training van 4 weken, krijg je iedere week een nieuwe sleutel aangereikt om die week mee aan de slag te gaan. Je krijgt hele gerichte (intuïtieve)schrijfoefeningen, meditaties, visualisaties en andere opdrachten. Je kunt ze volgen in je eigen tijd en tempo, lekker vanachter je computer of je laptop.

Wat leer je in die 4 weken?

- Je ontdekt je wat jouw soulpurpose is.
- Je ontdekt wat jouw belemmerende overtuigingen zijn en je krijgt handvatten aangereikt hoe je jezelf hiervan kunt bevrijden.
- Je leert hoe je jouw gewoontepatronen kunt doorbreken.
- Hoe je jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt versterken en verankeren.
- Je leert hoe je jezelf in een (energetische) staat van passie en enthousiasme kunt brengen.
- Hoe je kunt afstemmen op je ware potentieel.
- En je leert om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven door in actie te komen.

Start: 3 april. Prijs: 25,- euro.
Aanmelden via: info@zinizdeventer.nl

 

Heel Holland Schrijft


Aangezien het mijn missie is om heel Holland aan het schrijven te krijgen, vanwege de enorme helende en transformerende kracht die het heeft (en waarover ik al een heleboel gezegd en geschreven heb), wil ik je hierbij van harte uitnodigen om mee te doen en wel door simpelweg te beginnen met het schrijven van een dagboek.

Weet je nu niet precies hoe je dat het beste kunt aanpakken? Bekijk dan hieronder de 11 stappen die ik voor je heb opgeschreven, zodat je gelijk lekker aan de slag kunt.

Stap 1. Begin! Klinkt simpel, maar zo is het echt. Begin gewoon. En al doende leert men, nietwaar?

Stap 2. Koop een (dag)boek. Een schrift. Blocnote. Met of zonder lijntjes. Doe wat goed voelt voor jou. Het is JOUW dagboek, JOUW reis. Schrijf met pen, potlood, stift. Schrijf met links of schrijf met rechts. Sommige mensen gebruiken liever de computer, ook dat is helemaal oké. Ik vind het leuk om mezelf af en toe te trakteren op een heel mooi schrijfboekje. Met mooie stof, maar ik schrijf ook net zo makkelijk op een blocnote als die voorhanden is en ik niks anders bij de hand heb.

Stap 3. Schrijf wanneer je maar wilt. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds. ALS je maar schrijft. Heb je juist meer behoefte aan structuur? Kan in het begin ook zeer zeker erg handig zijn, ik raad het meestal wel aan om te doen, om eerst even in de structuur en het ritme van het schrijven te komen, kies dan iedere dag een vast moment (of twee) om te schrijven.

Stap 4. Schrijf op elke gewenste plek. Je hoeft geen vaste plek te hebben om te schrijven. Als je dat helpend vindt, dan moet je het zeker doen. Kijk ook hier wat goed voor je voelt. Misschien wil je er juist een speciaal plekje voor jezelf voor maken. Een kaarsje en een wierookje aansteken. Alles is prima. Onthoud dat er geen goed of fout is. Experimenteer met de verschillende mogelijkheden.

Stap 5. Sommige mensen vinden het prettig om eerst te mediteren voordat ze gaan schrijven en dat kan zeker ondersteunend zijn. In mijn workshops en cursussen doe ik dat ook altijd. Maar het hoeft niet.

Stap 6. Begin met datum en plaats te noteren. Dat is leuk als je het later nog eens terugleest. Dan heb je makkelijk weer het complete plaatje voor je.

Stap 7. Werk met een thema, een bepaald onderwerp als je het lastig vindt om zomaar spontaan te schrijven. Zet bovenaan de pagina dan bijvoorbeeld: werk, en zie wat er naar boven komt drijven. En onthoud: het hoeft geen mooi verhaal te worden, het hoeven geen prachtige volzinnen te zijn en er hoeft geen chronologische volgorde in te zitten. Juiste zinsopbouw en spelling zijn niet van belang.

Stap 8. Schrijf vanuit je hart! Dus zet je pen op papier en laat je hand het werk doen.

Stap 9. Heb een open houding als je schrijft. Probeer alles te verwelkomen wat maar naar boven komt drijven. Wees nieuwsgierig en enthousiast naar wat er gaat komen. Probeer er zoveel mogelijk plezier aan te beleven.

Stap 10. Neem je tijd! Zet door! Wees geduldig! Wist je dat de meest succesvolle mensen allemaal een dagboek bij houden? Hieronder een citaat van Oprah Winfrey : “Het bijhouden van een dagboek zal je leven beslist veranderen op manieren waar je zelfs niet van hebt gedroomd.” Dus houdt vol!

Stap 11. Lees terug wat je geschreven hebt. Het is een bron aan inzichten.

Succes! En heel veel schrijfplezier gewenst.

Algemene voorwaarden.


 Op alle workshops en cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Algemene voorwaarden workshops en cursussen.

Workshops en cursussen:

Een aanmelding geldt als bevestiging van jouw deelname aan de workshop/cursus en acceptatie van de voorwaarden zoals hieronder genoemd.

Betaling:

De totale kosten voor de workshop/cursus dienen uiterlijk 10 dagen voor de datum van de workshop op onze rekening te zijn bijgeschreven.

Rekeningnummer: NL 46 INGB 0006 2605 42 t.n.v. ZiNiZ 

Annuleren:

Tot 10 dagen voor aanvang kan de cursus/workshop kosteloos worden geannuleerd. Tot 7 dagen voor aanvang annuleren dan vindt er 50% restitutie plaats, daarna is er geen restitutie mogelijk. Wel kun je een ander in jou plaats sturen of (indien mogelijk) doorschuiven naar een volgende cursus.